Odată cu intrarea în vigoare a legii 230/2007, fondul de reparații a devenit obligatoriu. Astfel, în articolul 45, alineatul 3, se precizează că proprietarii membri ai asociației trebuie să aprobe un fond de reparații anual care să poată fi folosit pentru lucrări de întreținere, reparație și îmbunătățire a proprietății comune.

Fondul de reparație este propus de comitetul executiv și prezentat adunării generale a asociației de proprietari. Proprietarii pot discuta asupra cuantumului stabilit și pot propune modificări, însă este obligatoriu să voteze un buget pentru fondul de reparații.

Proprietarii sunt obligați să achite cotele de contribuție ce le revin pentru constituirea fondului de rulment, prevedere cuprinsă în articolul 46.

Articolul 46
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

În cazul unei asociații de proprietari cu mai multe scări, cheltuielile privind fondul de reparații se repartizează în funcție de lucrările avute în vedere pentru fiecare scară. Spre exemplu, dacă se zugrăvește doar într-una din scările blocului, aceste cheltuieli vor fi repartizare doar locatarilor din scara respectivă. Pentru cheltuielile de reparație care vizează întreg condominiu,  criteriul legal de repartizare a sumelor pentru fondul de reparații este cota-parte indiviză deținută de fiecare proprietar.

Cum se repartizează cheltuielile cu fondul de reparații într-o asociație de proprietari cu mai multe scări?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pin It on Pinterest